Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

στη Βουλή –Εθνικό κήπο και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στις 30 Μαρτίου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού επισκέφτηκαν τη Βουλή (Ε1, Ε2 & Στ’ τάξεις) και το Μουσείο της Ακρόπολης (Γ1, Γ2, Δ1, Δ2,Ε1, Ε2 & Στ’ τάξεις). Οι μαθητές που πήγαν στη Βουλή παρακολούθησαν πρώτα μια έκθεση-παρουσίαση αφιερωμένη στη μάχη του Μαραθώνα και κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου της Βουλής. Λίγο πριν αναχωρήσουν από το κτίριο , οι μαθητές, παρακολούθησαν από τα θεωρεία συνεδρίαση της Βουλής όπου τους έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Την ώρα που οι Ε1, Ε2 & Στ’ τάξεις βρίσκονταν στη Βουλή , οι υπόλοιπες τάξεις επισκέφτηκαν τον Εθνικό κήπο όπου είχαν την ευκαιρία να δουν σπάνια είδη φυτών και ζώων. Στη συνέχεια όλες οι τάξεις –μοιρασμένες σε ομάδες- επισκέφτηκαν το μουσείο της Ακρόπολης όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά εκθέματα σε αυτόν το υπερσύγχρονο καινούριο χώρο.




διασχολικές συμπράξεις 2

Το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» είναι ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που λειτουργεί από το 1994 με διετείς διασχολικές συμπράξεις Σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο που συντονίζεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και από συντονιστές που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό να προωθήσει την αμοιβαία συνεργασία, την υλοποίηση και την ανταλλαγή περιβαλλοντικών προσεγγίσεων ανάμεσα σε σχολεία Ελλάδας και Κύπρου.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου φιλοξένησε την κυπριακή αποστολή του Θ΄ Πάφου (Κουπάτειο) από 10 - 13 Μαρτίου. Περιβαλλοντικές ομάδες των συνεργαζόμενων σχολείων Θ΄ Πάφου (Κουπάτειο) Διευθύντρια: Χατζησταυρή Σωτηρούλα Υπεύθυνη δασκάλα του προγράμματος: Ιωαννίδη Γεωργία Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Μαρίνου Όλγα Εκπρόσωποι Συνδέσμου Γονέων: Παπαχαραλάμπους Σάββας, Αχχιλέως Χρύσω. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου Διευθυτντής: Κηρύκος Χρήστος Υπεύθυνη δασκάλα του προγράμματος: Κατσίκα Αικατερίνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ) • 9:00 – 10:00, Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου - Καλωσόρισμα της κυπριακής αποστολής, γνωριμία και συνεργασία με μαθητές και δασκάλους • 10:00 – 11:00, Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου - Άνω Βάθειας, ξενάγηση από τον αιδεσιμότατο Πατέρα Κυριακό • 11:00 – 14:00, Επίσκεψη στο πεδίο δράσης του περιβαλλοντικού θέματος των μαθητών της Στ΄ τάξης «Το δάσος», στη Σέτα. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Θέατρο Σέτας από τον κύριο Μιλτιάδη Παπανάγνου. • 14:00 – 16:00, Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής (Προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου) • 16:00 – 17:00, Καφές και γλυκό στον παραδοσιακό ξενώνα “Σέτα - Αλώνια” • 17:00 – 19:00, Επιστροφή και ανάπαυση στο ξενοδοχείο • 19:15 – 20:30, Θεατρική βραδιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων από το «Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος» • 21:00, Δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα «Όλυμπος» στο Γυμνό με ζωντανή μουσική από «Τα παιδιά της Βάθειας – Οι δραπέτες» (Προσφορά του Πανευβοϊκού Γυμναστικού Συλλόγου)
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου η κυπριακή αποστολή επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Αμαρύνθου. Οι Έλληνες μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τους φίλους τους από την Κύπρο. Γνώρισαν από κοντά τα παιδιά που αλληλογραφούσαν από την προηγούμενη χρονιά. Οι Κύπριοι δάσκαλοι γνώρισαν τους υπόλοιπους δασκάλους του σχολείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους και συζήτησαν για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο κρατών. Στη συνέχεια οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας ακολούθησαν την κυπριακή αποστολή που επισκέφτηκε την ιερά μονή Αγίου Νικολάου. Εκεί τους περίμενε ο πατέρας Κυριακός, που τους ξενάγησε στο μοναστήρι. Ακολούθησε επίσκεψη στη Σέτα, για να γνωρίσουν το πεδίο δράσης της ελληνικής περιβαλλοντικής ομάδας. Στη Σέτα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου παρέθεσε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα Στη συνέχεια οι μαθητές απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία, παίζοντας χιονοπόλεμο μπροστά στο ξενοδοχείο «Σέτα Αλώνια», όπου τους προσφέρθηκε από το Πρόεδρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερέτριας κύριο Σκαρλά Δημήτριο, παραδοσιακό γλυκό και καφές

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρακολούθησαν θεατρική παράσταση από τον θίασο «Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλο» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Οι μαθητές απόλαυσαν τα έργα που είχαν ετοιμάσει προς τιμή τους ο σκηνοθέτης του θιάσου κύριος Μιλτιάδης Παπανάγνου και οι συντελεστές: Αρετή Ορλανδάτου, Μαρία Ξυρίδη, Μάντω Μπόικου, Νίκος Γουναρόπουλος, Βαγγέλης Παπαδέας, Κων/ντίνα Αλεξανδρή, Αντώνης Λαζάρου, Δημήτρης Καραδήμος. Συμμετείχε και από τους «Ερέτες» Ερέτριας, ο Κουρούπης Κωνσταντίνος. Το βράδυ ο Πανευβοϊκός Γυμναστικός Σύλλογος πρόσφερε γεύμα σε ταβέρνα στο Γυμνό με την εθελοντική συμμετοχή του συγκροτήματος «Οι Δραπέτες» όπου μαθητές, δάσκαλοι και γονείς διασκέδασαν με ελληνική και κυπριακή μουσική.